Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg előhűtött édes omlós tészta (nem tévedés!)
- 25 dkg friss spenót
- 10 dkg ömlesztett sajt
- 1 gömböc mozzarella
- pár szelet sonka
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, szerecsendió
- 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítése:
A spenótot megtisztítjuk és pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük késsel apróra vágjuk.
Az ömlesztett sajthoz keverjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval, ez után hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztát letekerjük és két oldalon bevagdossuk 2-3 cm -ként.
A tészta közepére fektetjük a sonka szeleteket és rátesszük a spenótos krémet.
Erre kerül a mozzarella amit előzőleg szeleteltünk. A bevagdosott széleket ráhajtjuk és lekenjük tojással. 180°előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

