Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • sertéskaraj
  • só
  • bors
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A forró olajban kisütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki. A megsült hússzeleteket egy kiolajozott tepsibe helyezzük.

A spenótleveleket megfőzzük, majd összeturmixoljuk. A főtt tojásokat megpucoljuk és villával összezúzzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk.

A tejfölbe keverjük a turmixolt spenótot, a zúzott tojást, az aprított fokhagymát és a reszelt sajtot. Az elkészült tejfölös-spenótos keveréket a tepsiben lévő hússzeletekre halmozzuk.

A tepsit alufóliával lefedjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és az ízek összeérnek. A spenót és a fokhagyma különleges ízt ad a fogásnak.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/spenotos-szelet/