Elkészítése
Olvasszuk ki a spenótot, majd alaposan csavarjuk ki. Aprítsuk fel és áztassuk be a zsemléket annyi tejbe, amennyit felvesznek, majd csavarjuk ki őket. Keverjük össze a zsemléket a spenóttal, és egy késes mixer segítségével pépesítsük össze ezt a két hozzávalót. Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá egy kevés tejet. Ezután keverjük bele a 4 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük szerecsendióval.
A 4 tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd lazán forgassuk bele a spenótos masszához kevert zsemlemorzsához. Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a spenótos tésztát. 180 fokos sütőben süssük meg körülbelül 15 perc alatt, majd borítsuk ki egy konyharuhára, távolítsuk el róla a sütőpapírt, és tekerjük fel, mintha piskótatekercs lenne.
Készítsünk rántottát: serpenyőben melegítsünk margarint, és üssük bele a maradék 4 tojást, majd adjunk hozzá 4 evőkanál tejet és a felkockázott füstölt húst. Süssük lágyra. A spenótos tésztatekercset göngyöljük ki, szórjuk meg reszelt sajttal, terítsük rá a rántottát, és tekerjük vissza. A maradék sajtot csíkokra vágva tegyük a tekercs tetejére.
Az egészet tegyük jénai edénybe, és süssük addig, amíg a sajt rá nem olvad.
A körethez mossuk meg a rukkolát és a paradicsomokat. Egy tálban keverjünk össze sót, borsot, olajat, és forgassuk bele a salátát és az elfelezett paradicsomokat. Ha van még a felkockázott húsból, azt is hozzáadhatjuk. Tálalás előtt keverjük hozzá egy fél citrom levét.
