Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Stefánia húsgolyó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 darabhoz 600 g darált hús 4 db főtt tojás 1 db nyers tojás 30-40 g zabpehely 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál snidling só, bors, Erős Paprika Elkészítése: A tojásokat előző napon megfőzzük, kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Így szépen lejön a héja, és jól szeletelhető lesz. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pikkpakk
Beküldte: 2017.10.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
8 darabhoz

  • 600 g darált hús
  • 4 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 30-40 g zabpehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál snidling
  • só, bors, Erős Paprika


Elkészítése:

A tojásokat előző napon megfőzzük, kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Így szépen lejön a héja, és jól szeletelhető lesz.

A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a tojással.

Összegyúrjuk, majd annyi zabpelyhet teszünk hozzá, hogy jól formázható legyen.

Elkészítjük a golyókat:

A tojásokat keresztben kettévágjuk. Vagyis a tojás hegye balra néz, a talpa pedig jobbra és középen átvágjuk.

A húsból lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, közepébe teszünk egy fél tojást és becsomagoljuk.

Folytatjuk, míg az alapanyag elfogy.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.

Főzelékkel vagy salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pikkpakk
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is