Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 2 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 2 db fokhagyma
  • kevés mustár
  • só
  • bors

Elkészítése

Kevés tejben beáztatjuk a zsemléket, amíg megpuhulnak. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.

A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, és együtt pirítjuk még néhány másodpercig.

A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az áztatott, kifacsart zsemléket, a pirított hagymát és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés mustárral. Belekeverünk 2 db nyers tojást is, hogy összeálljon a massza.

Egy formát kibélelünk alufóliával, megkenjük egy kevés zsiradékkal, és meghintjük zsemlemorzsával. A fasírtmassza felét egyenletesen belenyomkodjuk a formába.

A főtt tojásokat sorban elhelyezzük a hús tetején. (A tojások végeit érdemes levágni, hogy szeleteléskor mindenütt szépen látszódjon a sárgája.) Ezután a maradék húsmasszát ráhelyezzük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a Stefánia szeletet kb. 40-50 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/stefania-szelet/