Elkészítése
A húst először jól befűszerezzük, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a három tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy a massza jól összeálljon, és megfelelően kötött legyen. Alaposan összegyúrjuk az egészet, majd deszkára borítjuk, és téglalap alakúra nyomkodjuk, körülbelül 1,5 ujjnyi vastagra. A főtt, megtisztított tojásokat egymás mellé helyezzük a tészta közepére, majd óvatosan feltekerjük, mint egy bejglit.
A tekercset olajjal kikent tepsibe helyezzük, és a tetejét is meglocsoljuk egy kevés olajjal, hogy szép aranyszínűre süljön. Előmelegített sütőben készre sütjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Burgonyapüré elkészítése
Az áttört burgonyát ízesítjük sóval, majd tejet és vajat adunk hozzá. Az egészet alaposan krémesítjük, hogy lágy, sima állagú pürét kapjunk.
