Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 60 dkg sertés dagadó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 3 zsemle (szikkadt)
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint só
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A 3 db tojást hideg vízbe tesszük, és 15 perc alatt keményre főzzük.
A húst ledaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a húshoz adjuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverjük.
A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot készítünk a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt, főtt tojást rátesszük.
A maradék masszával beborítjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindenhol körbeérje. A tetejét, oldalát elsimítjuk.
Tetejét megkenjük a zsírral, sütőbe tesszük, és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig pirítjuk a tetejét.
Melegen tört krumplival, krumpli pürével, önálló fogásként, főzelékekre feltétként is tálalható, de hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.


