Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 4 tojás
  • 25 dkg fehér kenyér
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • egész köménymag ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • füstölt pirospaprika ízlés szerint
  • 2 evőkanál csípős pirosarany
  • zsemlemorzsa
  • 6 keményre főtt tojás
  • szeletelt bacon

Elkészítése

A darált húst ízesítjük a fűszerekkel, majd beleütjük a nyers tojásokat. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd amíg áznak, addig felaprítjuk a hagymákat és ezután a húsos masszához keverjük a kinyomkodott kenyérrel együtt.

Kóstoljuk meg és ízesítsük még ízlés szerint, majd adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen a massza.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit megszórunk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a fasírt massza felét. A massza közepébe helyezzük sorban a főtt tojásokat, majd a maradék masszával befedjük és újra megszórjuk morzsával.

Tetejére bacon szeleteket terítünk és előmelegített sütőben 190 fokon kb 1 órán keresztül sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor fedjük be alufóliával.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/stefania-vagdalt-7/