Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk az olajon, majd a fokhagymát összezúzzuk. A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A húst alaposan összekeverjük a tojással, a kinyomkodott zsemlékkel, a párolt hagymával, és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított zsályával.
A húsból hosszúkás formát formázunk egy tűzálló tálon, megszórjuk zsemlemorzsával, majd 180 fokon 40-50 percig sütjük, amíg szép piros, ropogós lesz. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és beburkoljuk a kihűlt húst. A tészta tetejét óvatosan bevagdossuk keresztben és hosszában. Lekenjük tojássárgájával, majd visszatesszük a sütőbe, és pirosodásig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!