Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Stefánia vagdalt friss zöldségekkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Stefánia vagdalt friss zöldségekkel egy klasszikus fogás különlegesebb változata, darált pulyakhússal és friss zöldségekkel. A közepébe került főtt tojások szép szeleteket adnak, így a vagdalt nemcsak finom, hanem mutatós is. Hétköznapi ebédre is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált húst összekeverjük az áztatott, jól kicsavart kenyérvéggel, az apróra vágott zellerszárral, valamint a hagymán megpirított paprikával és paradicsommal. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a nyers tojást és a zsemlemorzsát, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

Egy szilikonos sütőpapírt kiterítünk a deszkára, megkenjük kevés olajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Erre terítjük a húsmasszát téglalap alakban. A közepére sorban ráhelyezzük a főtt tojásokat. A papír segítségével hengerré formáljuk a húst, szépen eligazítjuk, majd egy őzgerincformába helyezzük.

A tetejét felvert tojással megkenjük, hogy sütés közben ne repedjen ki. 200 fokos sütőben pirosra sütjük, közben vajjal kenegetjük, hogy szaftos és ízes legyen.

Szeletelve tálaljuk, friss zöldségekkel díszítve. Köretként kínálhatunk mellé rizi-bizit, petrezselymes burgonyát vagy főzeléket.

Tipp

A húsmasszát gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy zellerlevéllel is. Ha pikánsabb ízeket szeretnénk, egy kevés csípős paprikát is adhatunk a lecsós alaphoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is