Elkészítése
A darált húst összekeverjük az áztatott, jól kicsavart kenyérvéggel, az apróra vágott zellerszárral, valamint a hagymán megpirított paprikával és paradicsommal. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a nyers tojást és a zsemlemorzsát, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
Egy szilikonos sütőpapírt kiterítünk a deszkára, megkenjük kevés olajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Erre terítjük a húsmasszát téglalap alakban. A közepére sorban ráhelyezzük a főtt tojásokat. A papír segítségével hengerré formáljuk a húst, szépen eligazítjuk, majd egy őzgerincformába helyezzük.
A tetejét felvert tojással megkenjük, hogy sütés közben ne repedjen ki. 200 fokos sütőben pirosra sütjük, közben vajjal kenegetjük, hogy szaftos és ízes legyen.
Szeletelve tálaljuk, friss zöldségekkel díszítve. Köretként kínálhatunk mellé rizi-bizit, petrezselymes burgonyát vagy főzeléket.
Tipp
A húsmasszát gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy zellerlevéllel is. Ha pikánsabb ízeket szeretnénk, egy kevés csípős paprikát is adhatunk a lecsós alaphoz.
