Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Stefánia vagdalt torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a recept a hagyományos stefánia vagdaltat újragondolja: kuglófformában sütve nemcsak ízletes, hanem mutatós is. Főételként bármilyen körettel tálalhatjuk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

7 tojást keményre főzünk, hideg vízzel lehűtjük, majd megpucoljuk és félretesszük.

Hús:

A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, két tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel. Alaposan összegyúrjuk.

Formázás:

Egy 23 cm átmérőjű kuglófformát kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A hús felét belenyomkodjuk a formába, majd körben elhelyezzük rajta a főtt tojásokat. A maradék húsos masszát a tetejére simítjuk és a széleknél alaposan lenyomkodjuk, hogy felvegye a forma alakját.

Sütés:

A formát tepsibe tesszük, majd előmelegített, 210 °C-os sütőben 90 percig sütjük. Ezután kivesszük, egy sütőlemezt ráhelyezve átfordítjuk, levesszük a formát, majd visszatesszük a sütőbe. 190 °C-on, légkeveréssel addig sütjük, amíg a külseje szépen megpirul.

Pihentetés és tálalás

A megsült stefániát kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük, majd tálcára átrakva szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A vagdalt tortát tálalhatjuk krumplipürével, főzelékekkel vagy friss salátával. Ha szeretnénk, a darált húshoz keverhetünk reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldséget is, így még gazdagabb lesz az íze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is