Előkészítés:
7 tojást keményre főzünk, hideg vízzel lehűtjük, majd megpucoljuk és félretesszük.
Hús:
A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, két tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel. Alaposan összegyúrjuk.
Formázás:
Egy 23 cm átmérőjű kuglófformát kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A hús felét belenyomkodjuk a formába, majd körben elhelyezzük rajta a főtt tojásokat. A maradék húsos masszát a tetejére simítjuk és a széleknél alaposan lenyomkodjuk, hogy felvegye a forma alakját.
Sütés:
A formát tepsibe tesszük, majd előmelegített, 210 °C-os sütőben 90 percig sütjük. Ezután kivesszük, egy sütőlemezt ráhelyezve átfordítjuk, levesszük a formát, majd visszatesszük a sütőbe. 190 °C-on, légkeveréssel addig sütjük, amíg a külseje szépen megpirul.
Pihentetés és tálalás
A megsült stefániát kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük, majd tálcára átrakva szeletelve kínáljuk.
Tipp:
A vagdalt tortát tálalhatjuk krumplipürével, főzelékekkel vagy friss salátával. Ha szeretnénk, a darált húshoz keverhetünk reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldséget is, így még gazdagabb lesz az íze.