Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia vagdalt torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 9 tojás
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fasírt fűszerkeverék
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

Előkészítés:

7 tojást keményre főzünk, hideg vízzel lehűtjük, majd megpucoljuk és félretesszük.

Hús:

A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, két tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel. Alaposan összegyúrjuk.

Formázás:

Egy 23 cm átmérőjű kuglófformát kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A hús felét belenyomkodjuk a formába, majd körben elhelyezzük rajta a főtt tojásokat. A maradék húsos masszát a tetejére simítjuk és a széleknél alaposan lenyomkodjuk, hogy felvegye a forma alakját.

Sütés:

A formát tepsibe tesszük, majd előmelegített, 210 °C-os sütőben 90 percig sütjük. Ezután kivesszük, egy sütőlemezt ráhelyezve átfordítjuk, levesszük a formát, majd visszatesszük a sütőbe. 190 °C-on, légkeveréssel addig sütjük, amíg a külseje szépen megpirul.

Pihentetés és tálalás

A megsült stefániát kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük, majd tálcára átrakva szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A vagdalt tortát tálalhatjuk krumplipürével, főzelékekkel vagy friss salátával. Ha szeretnénk, a darált húshoz keverhetünk reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldséget is, így még gazdagabb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/stefania-vagdalt-torta/