Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hús zöldséges mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet tarja (vagy bármilyen hús )
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • víz (vagy alaplé )
  • olaj (a sütéshez )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Sült hús zöldséges mártással

Elkészítése

A húst kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Miután a húsok elkészültek, félretesszük őket.

A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Felöntjük kb. fél liter vízzel vagy levesalappal, és hozzáadjuk az elősütött húsokat. Ezt követően beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot, valamint a gombát. Az egészet fedő alatt puhára pároljuk, amíg a húsok teljesen át nem főnek, és a zöldségek meg nem puhulnak.

Tálalhatjuk rizzsel vagy petrezselymes burgonyával, melyek remekül kiegészítik ezt a laktató ételt.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sult-hus-zoldseges-martassal/