Előkészítés
A hagymát megpucoljuk, majd vékonyan, hosszában felszeleteljük. A szeletelt hagymát tepsibe helyezzük, megszórjuk sóval, borssal, valamint ízlés szerint szárított rozmaringgal vagy kakukkfűvel. Olajat öntünk rá, majd alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a hagymát.
Kolbász előkészítése és sütése
A feltekert, megszurkált szál kolbászt a fűszeres hagymaágyra helyezzük. Közé babérleveleket tűzdelünk, majd felöntjük húslével. A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg a kolbász szép pirosra nem sül.
Szósz elkészítése
A megsült kolbászt leemeljük a hagymákról, majd a tepsiben maradt hagymát serpenyőbe öntjük. Kb. 2-3 evőkanál lisztet szórunk rá, ízlés szerint cukorral ízesítjük, és közepes lángon beforraljuk, amíg sűrű, ízletes szószt nem kapunk.
Tálalás
A kész kolbászt krumplipürével tálaljuk, a hagymás szószt mellé kínáljuk. Paradicsomsalátával kiegészítve igazán finom és laktató ételt kapunk, amit a család apraja-nagyja imád.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂