Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült kolbász hagymaszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál kolbász (nyers)
  • olaj
  • só
  • bors
  • babérlevél
  • rozmaring
  • liszt
  • 0,5 l húsleves (kockából)
  • cukor
Sült kolbász hagymaszósszal

Elkészítése

Előkészítés

A hagymát megpucoljuk, majd vékonyan, hosszában felszeleteljük. A szeletelt hagymát tepsibe helyezzük, megszórjuk sóval, borssal, valamint ízlés szerint szárított rozmaringgal vagy kakukkfűvel. Olajat öntünk rá, majd alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a hagymát.

Kolbász előkészítése és sütése

A feltekert, megszurkált szál kolbászt a fűszeres hagymaágyra helyezzük. Közé babérleveleket tűzdelünk, majd felöntjük húslével. A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg a kolbász szép pirosra nem sül.

Szósz elkészítése

A megsült kolbászt leemeljük a hagymákról, majd a tepsiben maradt hagymát serpenyőbe öntjük. Kb. 2-3 evőkanál lisztet szórunk rá, ízlés szerint cukorral ízesítjük, és közepes lángon beforraljuk, amíg sűrű, ízletes szószt nem kapunk.

Tálalás

A kész kolbászt krumplipürével tálaljuk, a hagymás szószt mellé kínáljuk. Paradicsomsalátával kiegészítve igazán finom és laktató ételt kapunk, amit a család apraja-nagyja imád.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sult-kolbasz-hagymaszosszal/