Elkészítése
Az oldalast felszeleteljük, majd alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük. Minden darabot alaposan beszórunk a fűszerkeverékkel, és ha szeretnénk, vékonyra szeletelt fokhagymát is tehetünk rá. A fűszerezett oldalast sütőzacskóba helyezzük, majd a zacskót lezárjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon körülbelül 1 órán át sütjük. Az oldalast a saját levében sütjük meg, ezért nem szükséges hozzáadni sem vizet, sem zsiradékot.
Egy óra elteltével óvatosan felvágjuk a sütőzacskó tetejét, hogy a hús teteje szabadon legyen. Ezután visszatesszük a sütőbe további 15 percre, hogy az oldalas teteje szépen megpiruljon és ropogós legyen.
Közben a rizst és a zöldborsót külön-külön puhára főzzük. Amikor mindkettő elkészült, összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Az oldalast a borsós rizzsel együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
