Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott igazi különlegesség: a szaftos darált hús burok alatt édeskés sütőtök és olvadós sajt bújik meg. A szerecsendió pikáns ízt ad a tölteléknek, így az egész étel gazdag, harmonikus ízvilágot kap. A hagymás burgonya köretként krémes és telt, tökéletesen kiegészíti ezt a tartalmas főfogást.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.09.17.

Hozzávalók

Köret

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával. A tejben vagy vízben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk a masszát.

Egy kiolajozott tepsi közepére hosszában zsemlemorzsát szórunk, majd elterítjük rajta a húsmassza felét. Erre halmozzuk a kis kockára vágott sütőtököt, megszórjuk szerecsendióval, és rászórjuk a szintén kockára vágott sajtot. Befedjük a maradék hússal, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk a tetejét, majd meghintjük kevés zsemlemorzsával. Kevés vizet öntünk alá, és 175 fokos sütőben kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

Közben a körethez a burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és a főtt, áttört burgonyához keverjük.

A fasírozottat szeletekre vágva, a hagymás burgonyával kínáljuk.

Tipp

A sütőtök helyett édesburgonyával vagy párolt spenóttal is megtölthetjük a húst, így újabb ízvariációt kapunk. A sajt fajtáját variálhatjuk: füstölt sajt vagy mozzarella is remek választás, attól függően, hogy karakteresebb vagy lágyabb ízre vágyunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is