Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 4 darab szikkadt zsemle
  • 0,5 kisebb sütőtök (kb olyan méret, mint a képen is látható)
  • szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • kevés zsemlemorzsa
  • olaj
  • víz

Köret

  • 1 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • só

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával. A tejben vagy vízben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk a masszát.

Egy kiolajozott tepsi közepére hosszában zsemlemorzsát szórunk, majd elterítjük rajta a húsmassza felét. Erre halmozzuk a kis kockára vágott sütőtököt, megszórjuk szerecsendióval, és rászórjuk a szintén kockára vágott sajtot. Befedjük a maradék hússal, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk a tetejét, majd meghintjük kevés zsemlemorzsával. Kevés vizet öntünk alá, és 175 fokos sütőben kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

Közben a körethez a burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és a főtt, áttört burgonyához keverjük.

A fasírozottat szeletekre vágva, a hagymás burgonyával kínáljuk.

Tipp

A sütőtök helyett édesburgonyával vagy párolt spenóttal is megtölthetjük a húst, így újabb ízvariációt kapunk. A sajt fajtáját variálhatjuk: füstölt sajt vagy mozzarella is remek választás, attól függően, hogy karakteresebb vagy lágyabb ízre vágyunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sutotokkel-es-sajttal-toltott-fasirozott-hagymas-burgonyaval/