A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával. A tejben vagy vízben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk a masszát.
Egy kiolajozott tepsi közepére hosszában zsemlemorzsát szórunk, majd elterítjük rajta a húsmassza felét. Erre halmozzuk a kis kockára vágott sütőtököt, megszórjuk szerecsendióval, és rászórjuk a szintén kockára vágott sajtot. Befedjük a maradék hússal, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk a tetejét, majd meghintjük kevés zsemlemorzsával. Kevés vizet öntünk alá, és 175 fokos sütőben kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
Közben a körethez a burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és a főtt, áttört burgonyához keverjük.
A fasírozottat szeletekre vágva, a hagymás burgonyával kínáljuk.
Tipp
A sütőtök helyett édesburgonyával vagy párolt spenóttal is megtölthetjük a húst, így újabb ízvariációt kapunk. A sajt fajtáját variálhatjuk: füstölt sajt vagy mozzarella is remek választás, attól függően, hogy karakteresebb vagy lágyabb ízre vágyunk.