Először a tésztát kell elkészíteni. Az élesztőt, a cukrot (kb. 1 teáskanálnyit) és 2 dl vizet annyi liszttel összekeverünk, hogy galuska sűrűségű kovászt kapjunk. Egy tálba kimérjük a 60 dkg lisztet, hozzáadjuk a zsírt és a 2 tojássárgáját, majd beletesszük a megkelt kovászt és a maradék 2 dl tejet. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Ezt követően a tésztát kb. 1 órán át kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a káposztát beáztatjuk vízbe, majd leöntjük róla a vizet, hogy ne legyen túl savanyú. Egy nagy lábasban kevés olajon (vagy zsíron) megpirítjuk a káposztát. Eleinte önthetünk alá egy pohár vizet is, hogy ne égjen le. Nagyon lassú tűzön, teljesen takarékon pirítjuk. Közben a kolbászt kicsit előfőzzük, körülbelül 15 percig.
Amikor a káposzta megpuhult, ráhelyezzük a kolbászt, majd a megkelt tésztából gombócokat formázunk, és ezeket is a káposzta tetejére tesszük. Mielőtt lefednénk az edényt, öntsünk alá egy pohár vizet, hogy ne égjen le a tészta. Fontos, hogy a tésztát ne keverjük meg, amíg fő, mert így tud megfelelően megkelni.
Az edényt lefedjük, és hagyjuk, hogy a tészta gőz alatt kb. 1 órát főjön. Közben nem szabad levenni a fedőt, és kevergetni sem ajánlott. Azonban 45 perc elteltével érdemes egyszer ránézni, hogy minden rendben van-e.