Elkészítése
A gombóchoz a hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk a húshoz a hagymával és a tojással együtt. Jól összedolgozzuk az egészet, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Az egészet ismét jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, és olajban kisütjük őket.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt és snidlinget. Ízlés szerint sózzuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit kivajazunk és olajozunk, majd a burgonyát elrendezzük benne. A tejszínes-fokhagymás fűszerkeveréket elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, és a krumplira öntjük. Az egészet jól összesütjük.
Jó étvágyat!
