Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Svéd húsgombocok csőben sült burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Mustárszószhoz

  • 3 evőkanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál snidling
  • bors

Burgonyához

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag tejszínes, fokhagymás fűszerkeverék

Elkészítése

A gombóchoz a hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk a húshoz a hagymával és a tojással együtt. Jól összedolgozzuk az egészet, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Az egészet ismét jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, és olajban kisütjük őket.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt és snidlinget. Ízlés szerint sózzuk.

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit kivajazunk és olajozunk, majd a burgonyát elrendezzük benne. A tejszínes-fokhagymás fűszerkeveréket elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, és a krumplira öntjük. Az egészet jól összesütjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sved-husgombocok-csoben-sult-burgonyaval/