Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szabolcsi kukoricás töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 fej káposzta
  • 50 dkg kukoricadara
  • 1,5 kg darált sertéshús
  • 4 evőkanál zsír vagy 2 dl olaj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • só
  • bors
  • 2 doboz sűrített paradicsom vagy 5 dl házi paradicsomlé


Elkészítése:

A káposztát kitorzsázzuk, és forró vízben megabároljuk. Levágjuk a széles eret,és ha nagyon nagy a levél, akkor harmadoljuk, ha nem túl nagy, akkor felezzük a leveleket. (A harmadolást úgy végezzük, hogy a levél közepe táján a két oldaláról 1-1 vékonyabb érnél behasítjuk káposztalevelet. Ami középen megmarad, annak a közepénél megmaradt hegyes részt kicsit visszavágjuk. Ha kettéhasítjuk a levelet, akkor hegyest, úgy, mintha tölcsért formálnánk, és a végét bedugjuk, a sarkosnál a két oldalát hajtjuk be, és felgöngyöljük utána.

A hagymát megdinszteljük a zsírban vagy olajban, majd belenyomjuk a fokhagymát, és ezzel is rövid ideig sütjük. Ezután beletesszük a darált húst, a kukoricadarát és a fűszereket. A sóból és borsból annyit kell beletenni,hogy ha megkóstoljuk, akkor érezhető legyen rajta a só és a bors íze is, mert a dara magába szívja a fűszereket.

A káposzta közepét, amibe már nem tudunk tölteni, apróra összevágjuk, és a fazék aljára hintjük. Erre rátesszük a töltelékeket.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a levébe teszünk annyi sót, borsot és ételízesítőt, hogy kellően fűszeres legyen.

Amikor felfőtt, hozzáadjuk a 5 dl vízben feloldott paradicsomot, vagy a paradicsomlevet és készre főzzük. Ha megfőtt, kb. 15 percig állni hagyjuk, azután tálaljuk.

[box style=”info”][/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szabolcsi-kukoricas-toltott-kaposzta/