Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Töltött káposzta

Szabolcsi töltött káposzta (füstölt csülökkel)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sertés darált hús 1/4 kg rizs 2-3 fej vöröshagyma zsír pirospaprika só bors 1 doboz sűrített paradicsom 1 üveg paradicsomlé 1 kisebb füstölt csülök füstölt szalonna 3 közepes fej édes káposzta 2 gerezd fokhagyma Elkészítése: A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Koncz Andrea
Beküldte: 2014.12.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés darált hús
  • 1/4 kg rizs
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • zsír
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 üveg paradicsomlé
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • füstölt szalonna
  • 3 közepes fej édes káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz.

A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráöntöm a húsra és a rizsre. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymákat. Az egészet kézzel jól összedolgozom.

A káposzták közepét kivágom, forró, de nem lobogó vízbe helyezem fejjel lefelé.

A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedem őket. A levelekről a csumát levágom, a közepénél kétfelé hasítom, majd a tölteléket belerakom úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjak. Nem kell túl szorosra tekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni. Igyekszem minél kisebb káposztákat készíteni.

A megmaradt káposztaleveleket laskára, illetve hosszú csíkokra vágom, a fazék (vagy bogrács) aljára lerakom, majd megszórom egy maréknyi apróra vágott pirított szalonnával, és sorban lerakom a töltött káposztákat.

A csülköt kisebb darabokra vágom és minden sor káposztára rakok egy sor csülköt. A végén felöntöm vízzel hígított paradicsomlével majd készre főzöm.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Koncz Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is