Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg nyúlhús (egész nyúl) 2 fej vöröshagyma 1 dl étolaj 2 evőkanál libazsír 2 evőkanál édes fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma 15 dkg füstölt szalonna ízlés szerint só ízlés szerint bors 2 dl víz 30 dkg szeletelt friss gomba 0,5 evőkanál szárított gomba fűszerkeverék Elkészítése: A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyúlhús (egész nyúl)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál libazsír
  • 2 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 dl víz
  • 30 dkg szeletelt friss gomba
  • 0,5 evőkanál szárított gomba fűszerkeverék


Elkészítése:

A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg a húsát.

A felhevített olajon a húsdarabokat pirítsuk körbe. Hagyjuk, hogy színt kapjanak végül vegyük ki az edényből a húsdarabokat.

Az edényben maradt szafthoz tegyük hozzá a szalonna darabokat és hagyjuk, hogy megsüljenek. Adjuk hozzá a zsírt és felkockázott vöröshagymát és dinszteljük meg. Húzzuk félre az edényünket és adjuk a lesütött hagymához a törött paprikát.

Tegyük rá a húst és keverjük el a hagymás alappal. Sózzuk, borsozzuk adjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket. Öntsünk az alapunk alá 2 dl vizet, majd fedjük le az edényünket. Hagyjuk, hogy a hús saját levét kiengedve párolódjon meg. Időnként nézzük meg, ha szükséges, apránként pótoljuk a folyadékot.

Amikor a húsunk félig megpuhult, adjuk hozzá a szeletelt gombát. Ízesítsük sóval, borssal és fél evőkanál szárított gomba fűszerkeverékkel, majd főzzük készre. Ez az étel akkor finom, ha sűrű szaftja van.

Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel, amit szeretünk. Jól illik hozzá bármilyen olyan köret, amivel tunkolni lehet. Kenyér, sült burgonyagaluska, dödölle, burgonyagombóc.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is