Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szaftos-tunkolós rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab burgonya
  • 5 tojás
  • 20 cm lángolt kolbász
  • 10 szelet bacon
  • 0,5 üveg lecsó (lehetőleg házi)
  • 280 g tejföl
  • 1 evőkanál zsiradék
  • bors
  • só

Elkészítése

A burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, félfövésben hozzárakjuk a tojásokat. A végére együtt fő meg mindkettő.

A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A megfőtt burgonyákat és a tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük.

Egy közepes méretű jénait kikenünk zsiradékkal, az alját kibéleljük 5 szelet baconnel, erre jön a burgonyaszeletek 1/3-a, azután a kolbászkarikák fele, majd a tojásszeletek fele és a lecsó fele. Folytatva a sort, ismét 1/3 rész burgonya, majd a maradék tojás és kolbász szeletek, a lecsó másik fele és a tetejére a maradék burgonyakarikák kerülnek. Kissé sózzuk, borsozzuk, rátesszük a másik 5 szelet bacont és 1-1 csipet sóval és borssal kikevert tejfölt rákenjük a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Friss kenyérrel még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szaftos-tunkolos-rakott-krumpli/