Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 tejben megáztatott
  • kifacsart és összemorzsolt zsemle
  • 0,5 dl tejföl
  • 15 dkg húsos szalonna (kolozsvári)
  • só
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • ketchup
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A megtisztított gombafejeket felfelé fordítva, egymás mellé, kivajazott tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban addig pároljuk az összevagdalt gombaszárakat és a reszelt vöröshagymát, amíg saját levét el nem főtte, akkor hozzáadjuk a zsemlét, a ketchupot, sót és a borsot. A citromlével és a tejföllel savanyítjuk, majd a töltelékből gombócokat formálva, mindegyik gombakalapra ültetünk egyet-egyet. A tetejére hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogós pirosra nem sült.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szalonnas-toltott-gomba/