Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás zsemlegombóc uborkamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Zsemlegombóc

  • 4 db szikkadt zsemle
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 kis vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • só

Uborkamártás

  • 1,5 db ecetes uborka (személyenként )
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • liszt
  • 1 db húsleves kocka
  • kevés cukor
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A kockára vágott zsemléket enyhén sózott tejjel leforrázzuk, és félretesszük. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. Először dinszteljük őket, majd tovább sütjük. Ha a szalonna megpirult, hozzáadjuk a leforrázott zsemléket, és a hagymás zsíron megfuttatjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a két tojást, sózzuk és borsozzuk. Ha túl híg a massza, kis lisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá. Kis gombócokat formázunk, és lobogó sós vízben kifőzzük.

Az uborkamártáshoz világos hagymás rántást készítünk, majd hozzáadjuk a finom reszelőn megreszelt savanyú uborkát. Lassú tűzön dinszteljük a rántásban, majd felengedjük vízzel, és hozzáadunk 1-2 leveskockát, az elkészített mennyiségtől függően. Összeforraljuk! Ha nem elég savanykás, öntünk hozzá kevés uborkalevet vagy ecetet, és cukorral édeskés, pikáns ízt adunk neki. Végül hozzáadjuk a tejfölt, majd ismét összeforraljuk.

Ez egy finom, laktató és nagyon olcsó étel. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szalonnas-zsemlegomboc-uborkamartassal/