Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg pulyka felső comb csont nélkül 25 dkg rizs fél üveg natúr lecsó 2 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 ek pirospaprika néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zellerzöld só frissen őrölt bors kevés olaj Elkészítése: A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.04.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulyka felső comb csont nélkül
  • 25 dkg rizs
  • fél üveg natúr lecsó
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zellerzöld
  • frissen őrölt bors
  • kevés olaj


Elkészítése:

A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.

A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát és hámozott paradicsomot is használhatunk. (Ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok.)

A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást, akár többször is.

[box style=”info”]Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is