Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárnyas rizses hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulyka felső comb csont nélkül
  • 25 dkg rizs
  • fél üveg natúr lecsó
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zellerzöld
  • só
  • frissen őrölt bors
  • kevés olaj


Elkészítése:

A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.

A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát és hámozott paradicsomot is használhatunk. (Ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok.)

A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást, akár többször is.

[box style=”info”]Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szarnyas-rizses-hus/