Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegedi gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 - pirospaprika
  • csipet chili
  • 500 g tejföl
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A húst kockára vágjuk.

A felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított zsiradékban. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és zsírjára pirítjuk.

Hozzáadjuk a húst, majd sóval, kevés chiliporral és köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon további 5 percig pároljuk.

A savanyú káposztát közben átmossuk, a levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott káposztát a húshoz keverjük és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.

Tovább főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul, ezután tejfölöllel felöntjük és még kb 5 percig forraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük vagy egy kis habarással sürítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szegedi-gulyas-2/