Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A székelykáposzta az egyik legismertebb magyar klasszikus, amely egyszerre tartalmas és ízletes egytálétel. A savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a hús tökéletes harmóniát alkot, míg a tejfölös tálalás kellemesen lágyítja az ételt. Különösen jó választás hideg napokra vagy ünnepi alkalmakra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és üvegesre dinszteljük. Meghintjük a pirospaprikával, majd azonnal beletesszük a felkockázott sertéslapockát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és elkeverjük.

Ráöntjük a lecsót, majd beletesszük a savanyú káposztát is. Lefedve, alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek jól összeérnek.

Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá, amely szépen ellensúlyozza a savanyú káposzta karakteres ízét.

Tipp

Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele kevés füstölt húst vagy kolbászt is. A tejfölt nemcsak a tetejére kínálhatjuk, hanem keverhetjük az egész ételhez, így krémesebb állagot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is