Elkészítése
Elkészítés
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és üvegesre dinszteljük. Meghintjük a pirospaprikával, majd azonnal beletesszük a felkockázott sertéslapockát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és elkeverjük.
Ráöntjük a lecsót, majd beletesszük a savanyú káposztát is. Lefedve, alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek jól összeérnek.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá, amely szépen ellensúlyozza a savanyú káposzta karakteres ízét.
Tipp
Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele kevés füstölt húst vagy kolbászt is. A tejfölt nemcsak a tetejére kínálhatjuk, hanem keverhetjük az egész ételhez, így krémesebb állagot kapunk.
