Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A székelykáposzta egy klasszikus magyar étel, amelyben a sertéshús, a savanyú káposzta és a fűszerek ízei találkoznak. Laktató, tartalmas fogás, amelyet bármilyen alkalomra szívesen elkészítünk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lilalicsi
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Elkészítése

Pörkölt:

A kockára vágott szalonnát a zsiradékon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a felkockázott sertéslapockát és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

Levesszük a tűzről, meghintjük fűszerpaprikával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a felkockázott paradicsomot és egy kevés vizet. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús félig megpuhul.

Káposzta:

Közben a savanyú káposztát váltott vízben átmossuk, majd a pörkölthöz adjuk. Meghintjük őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a csípős paprikakrémet. Alacsony lángon, fedő alatt 45-50 percig pároljuk.

Rizs belefőzése:

Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a rizst és további 15-20 percig pároljuk, amíg teljesen kész nem lesz.

Tálalás:

A székelykáposztát friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

A receptet cserépedényben is elkészíthetjük. Ebben az esetben sütőben sütjük, ami különlegesebb ízt ad az ételnek.

Tipp:

Ha szeretnénk változatosságot, a rizs helyett árpagyönggyel is készíthetjük, így még tartalmasabb lesz az étel. A csípősséget erős paprikával vagy több paprikakrémmel is fokozhatjuk, de édesebb ízvilágért egy kevés sárgarépát is adhatunk a káposztához.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is