Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székelykáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg tarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál majoránna
  • 2 kiskanál köménymag
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 darab babérlevél
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.

A húst felszeleteljük, majd kicsi, nagyjából 2*2 cm-es kockákra vágjuk.

A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.

Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.

Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.

Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul.

A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele az ételt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szekelykaposzta-8/