Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székelykáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál borsikafű
  • 1,5 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • só
  • 3 darab babérlevél
  • tejföl

Elkészítése

Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is.

Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot.

Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja.

Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szekelykaposzta-9/