Elkészítése
A zsírt egy nagyobb edényben felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a zúzott vagy aprított fokhagymát. Beletesszük a hasonló nagyságú kockákra vágott sertéscombot és a füstölt tarját.
Vizet öntünk alá és nagy lángon, fedő alatt zsírjára pirítjuk, majd újra öntünk alá vizet és újra zsírjára pirítjuk. Folytatjuk ezt addig amíg a húsok fél puhák nem lesznek.
Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát. Előtte kóstoljuk meg és ha nagyon savanyúnak találjuk, 2-3 váltás hideg vízben mossuk át.
Tehát miután a húshoz adtuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a babérlevelet és fedő alatt mindent puhára főzünk.
Ha szükséges pótoljuk a vizet, de a végén csak félig lepje el, különben rengeteg leve lesz az ételnek.
A tejfölt kikeverjük a tejjel, teszünk hozzá pár kanállal a káposzta levéből a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet ráöntjük a káposztára.
Finoman megmozgatjuk az edényt és 1- 2 percig főzzük, azután el is készült.









