Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székelykáposzta füstölt hússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéscomb
  • 30 dkg füstölt tarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej

Elkészítése

A zsírt egy nagyobb edényben felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.

A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a zúzott vagy aprított fokhagymát. Beletesszük a hasonló nagyságú kockákra vágott sertéscombot és a füstölt tarját.

Vizet öntünk alá és nagy lángon, fedő alatt zsírjára pirítjuk, majd újra öntünk alá vizet és újra zsírjára pirítjuk. Folytatjuk ezt addig amíg a húsok fél puhák nem lesznek.

Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát. Előtte kóstoljuk meg és ha nagyon savanyúnak találjuk, 2-3 váltás hideg vízben mossuk át.

Tehát miután a húshoz adtuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a babérlevelet és fedő alatt mindent puhára főzünk.

Ha szükséges pótoljuk a vizet, de a végén csak félig lepje el, különben rengeteg leve lesz az ételnek.

A tejfölt kikeverjük a tejjel, teszünk hozzá pár kanállal a káposzta levéből a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet ráöntjük a káposztára.

Finoman megmozgatjuk az edényt és 1- 2 percig főzzük, azután el is készült.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szekelykaposzta-fustolt-hussal/