Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Székelykáposzta kuktában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg dagadó, vagy lapocka 1,5 kg vecsési savanyú káposzta 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek libazsír 1 tv paprika 1 hámozott paradicsom 1 ek törött bors 6-8 db babérlevél 2 ek fűszerpaprika só Elkészítése: A hús először hosszanti csíkokra, majd kockákra vágom (kb.4*4 cm-esre). A hagymát, a paprikát és paradicsomot apróra vágom, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg dagadó, vagy lapocka
  • 1,5 kg vecsési savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek libazsír
  • 1 tv paprika
  • 1 hámozott paradicsom
  • 1 ek törött bors
  • 6-8 db babérlevél
  • 2 ek fűszerpaprika


Elkészítése:

A hús először hosszanti csíkokra, majd kockákra vágom (kb.4*4 cm-esre).

A hagymát, a paprikát és paradicsomot apróra vágom, a zsiradékkal és a hússal együtt belerakom a kuktába. Lefedve, lassú tűzön, többszöri kevergetés mellett zsírjára sütöm.

Amikor kezdi saját levét elfőni, akkor teszem rá a fűszerpaprikát, borsot és ezekkel jól átkeverem. Hozzárakom a tálban fellazított káposztát, fakanállal jól átkeverem a fűszeres hússal, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Én a felöntő vizet szoktam megsózni.

A káposztát mindenképpen kóstoljuk meg és annak sósságát számítsuk hozzá a sózáskor. Általában csak annyi plusz sózást igényel ez az étel, amennyit a pörkölthöz tennénk.

A kukta sípoló hangja után fél órán át főzzük, majd elzárva a lángot, még legalább fél órán át hagyjuk lezárva, hogy készre puhuljon.

[box style=”info”]Nálam kuktában készült. A kuktát nem csak azért szeretem, mert jócskán lerövidül a főzési idő, de főképp azért, mert minden íz az ételben marad, így sokkal finomabb, mintha a konyhánkat gőzölögtettük volna tele az elfövő finomságokkal.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is