Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székelykáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg lapocka
  • 100 g füstölt szalonna
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet só
  • 1/4 üveg lecsó
  • tejföl

Elkészítése

Elkészítés

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és üvegesre dinszteljük. Meghintjük a pirospaprikával, majd azonnal beletesszük a felkockázott sertéslapockát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és elkeverjük.

Ráöntjük a lecsót, majd beletesszük a savanyú káposztát is. Lefedve, alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek jól összeérnek.

Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá, amely szépen ellensúlyozza a savanyú káposzta karakteres ízét.

Tipp

Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele kevés füstölt húst vagy kolbászt is. A tejfölt nemcsak a tetejére kínálhatjuk, hanem keverhetjük az egész ételhez, így krémesebb állagot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szekelykaposzta/