Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szerb rostélyos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyos (csont nélkül)
  • só
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 1/4 kg kelkáposzta
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom


Elkészítése:

A felszeletelt rostélyosokat kiklopfolom, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem.

A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot.

Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.

Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.

Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm.

Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát.

[box style=”info”]Sós burgonyával kínálom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szerb-rostelyos-2/