Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

szemes és késhegynyi őrölt bors, 2 szem szegfűszeg, 1 citrom leve; 5 dkg húsos füstölt szalonna.

A bort a cukorral, a szemes borssal, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával meg a citromlével ízesítjük. A jól megmosott szilvát beleöntve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezután a szilvát leszűrjük, és kimagozzuk. A húst hosszában a közepén felszúrjuk, a nyílást késsel kitágítjuk, és a szilvával jól megtömjük. A két szélére két szelet húsos szalonnát tűzünk, és a húst kívülről sóval, őrölt borssal bedörzsöljük. A vajon átsütjük, és egy kevés szilvafőző lében puhára pároljuk. Végül a sütőben ropogósra sütjük, és felszeletelve, forró tálra fektetve, a többi szilvát köré öntjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szilvas-pecsenye/