Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg karaj 2 ek olaj 1 púpos kk só 1 nagy csipet bors Tarhonyához: 3 ek olaj 2 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl, ez 400g ) 1 leveskocka 1 kk só 1 késhegynyi bors 4 csésze víz 1 doboz kukorica fele (140g) 1 kápia paprika fele 1 kis csokor friss petrezselyemlevél Elkészítése: A húst […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos kk só
  • 1 nagy csipet bors

Tarhonyához:

  • 3 ek olaj
  • 2 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl, ez 400g )
  • 1 leveskocka
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 4 csésze víz
  • 1 doboz kukorica fele (140g)
  • 1 kápia paprika fele
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél


Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5*1,5 cm-es kockára vágjuk. (A gyerekek kedvéért ilyen picikre.) Kicsit hagyjuk lecsöpögni.

Az olajat felforrósítjuk, majd a husit rádobjuk és fehéredésig pároljuk. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a 2 csésze tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.

Rámérjük a 4 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.

Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.

Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk még puhulni.

A konzerv kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A paprikát és a petrezselyem levelet megmossuk, előbbit apró kockára, utóbbit finomra vágjuk.

A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a kukoricát, paprikát és a levelet is.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is