Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlőleveles “tőtike” recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg szőlőlevél
  • 50 dkg darált hús (bármilyen lehet sertés, pulyka, )
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • só (ízlés szerint )
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém
  • 0,5 evőkanál zsír
  • joghurt

Elkészítése

A szőlőleveleket alaposan megmossuk, majd blansírozzuk. Forró, sós, enyhén ecetes vízbe mártjuk néhány percre, amíg veszítenek színükből és kissé megpuhulnak. Ezután hideg vízbe tesszük, hogy lehűljenek, majd lecsepegtetjük, levágjuk a szárukat, és lapos felületre fektetjük, hogy kisimuljanak.

Közben a rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymakrémmel és egy kevés zsírral, hogy a töltelék ne legyen száraz.

A szőlőlevelek közepére egy-egy kanál tölteléket helyezünk. Először két oldalról hajtjuk be a levelet, majd alulról hengergetve feltekerjük, hogy jól záródjon. A töltött leveleket egy fazékba tesszük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Hozzáadunk egy leveskockát, és nagyon kis lángon, fedő alatt körülbelül 40 percig főzzük.

Melegen tálaljuk, joghurttal kínálva.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szololeveles-totike/