Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szószba bújtatott csirkemell bundás krumpilval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 250 ml tejszín
  • 200 ml húsleves alaplé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál worcestershire szósz
  • só
  • bors

A krumlihoz

  • 1 kg krumpli
  • 0,5 evőkanál őrölt paprika
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál fokhagymapor (ízlés szerint lehet több is)
  • 0,5 kiskanál őrölt kömény
  • kevés olaj

Elkészítése

A húst nem túl vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalát megkenjük fokhagymával.

A lisztben elkeverjük a paprikát, majd beleforgatjuk a húsokat.

Egy nagyobb serpenyőben, amiben kevés olajat forrósítottunk, mindkét oldalát átsütjük a húsoknak, majd félretesszük picit, ha lehet melegen tartva.

Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor megszórhatjuk még egy pici liszttel. Jól elkeverjuk (én habverővel keverem simára) és felöntjük az alaplével, majd a worcestershire szósszal ízesítjük és kevergetve főzzük. A sűrűséget ízlés szerint redukálhatjuk – kevesebb alaplevet öntünk hozzá vagy fokozatosan adagoljuk.

A végén visszahelyezzük a húsokat a szószba és még pár percig hagyjuk együtt főni.

A krumplit alaposan megmossuk. Ha nagyobbak, akkor szeleteljük, majd sós vízben puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne főzzük szét!!).

A lisztet elkeverjük a pirospaprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval.

A krumplit hagyjuk lecsepegni, egy mély tálba tesszük, majd meglocsoljuk kevés olajjal és ráöntjük a fűszerezett lisztett és jól összekeverjük/összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt ropogósra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/szoszba-bujtatott-csirkemell-bundas-krumpilval/