Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • só
  • 2 tojás
  • 20 dkg húsos szalonna kisütve
  • 20 dkg juhtúró


Elkészítése:

A burgonyát nyersen húsdarálón ledaráljuk vagy lereszeljük.

Fűszerezzük és hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.

A tésztát sós, lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Néha keverjük meg.

Ha feljöttek a víz felszínére, akkor főzzük még 1-2 percig, majd szűrjük le.

Leszűrés után tehetünk rá juhtúrót, tehéntúrót, tejfölt, szalonna pörcöt vagy pirított savanyú káposztát is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/sztrapacska-3/