Elkészítése
Csirke előkészítése
A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
Szósz alapja
A karikákra vágott sárgarépát az aszalt paradicsommal együtt a paradicsom olaján pároljuk, és kevés capribogyót is adunk hozzá. A leforrázott, héjától megszabadított friss paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, majd felöntjük fehérborral.
Zöldségek és hús hozzáadása
Öt perc főzés után beletesszük a felcsíkozott csirkét, a kápia paprikát, a felszeletelt szárzellert, az újhagymát és a tépkedett rókagombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a félbevágott olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, majd végül beleforgatjuk a rusztikusra vágott petrezselymet és a friss bazsalikomleveleket.
Összeállítás
A tagliatelle tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd tányérra halmozzuk. Ráöntjük a zöldséges-csirkés ragut, végül lecsöpögtetett mozzarellát morzsolunk a tetejére.
Tipp
A rókagomba helyett más erdei gombával, például vargányával vagy csiperkével is elkészíthetjük. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a szószba kevés chilipehely is kerülhet. Vegetáriánus változatban a csirkét elhagyva extra zöldségekkel, például padlizsánnal és cukkínivel gazdagíthatjuk.

