Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tagliatelle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g tagliatelle tészta
  • 150 g szárított paradicsom
  • 150 g olívabogyó
  • 125 g mozarella
  • 3 db csirke felsőcomb
  • 150 g rókagomba
  • 3 db paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 db kápia paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 szál szárzeller
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 csomag újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • pár levél bazsalikom
  • só
  • bors

Elkészítése

Csirke előkészítése

A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

Szósz alapja

A karikákra vágott sárgarépát az aszalt paradicsommal együtt a paradicsom olaján pároljuk, és kevés capribogyót is adunk hozzá. A leforrázott, héjától megszabadított friss paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, majd felöntjük fehérborral.

Zöldségek és hús hozzáadása

Öt perc főzés után beletesszük a felcsíkozott csirkét, a kápia paprikát, a felszeletelt szárzellert, az újhagymát és a tépkedett rókagombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a félbevágott olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, majd végül beleforgatjuk a rusztikusra vágott petrezselymet és a friss bazsalikomleveleket.

Összeállítás

A tagliatelle tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd tányérra halmozzuk. Ráöntjük a zöldséges-csirkés ragut, végül lecsöpögtetett mozzarellát morzsolunk a tetejére.

Tipp

A rókagomba helyett más erdei gombával, például vargányával vagy csiperkével is elkészíthetjük. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a szószba kevés chilipehely is kerülhet. Vegetáriánus változatban a csirkét elhagyva extra zöldségekkel, például padlizsánnal és cukkínivel gazdagíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tagliatelle/