Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot pedig kockákra vágjuk. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya mennyiségének megfelelően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk. Eközben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot pedig kockákra vágjuk. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya mennyiségének megfelelően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk.

Eközben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús saját levét el nem főzi. Megszórjuk pirospaprikával, és mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, majd készre pároljuk. Nem baj, ha a pörkölt többször zsírjára pirul.

Tálalás előtt a tarhonyát villával átforgatjuk, majd összekeverjük a kész pörkölttel. Lefedve hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is