Elkészítése
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot pedig kockákra vágjuk. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya mennyiségének megfelelően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk.
Eközben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús saját levét el nem főzi. Megszórjuk pirospaprikával, és mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, majd készre pároljuk. Nem baj, ha a pörkölt többször zsírjára pirul.
Tálalás előtt a tarhonyát villával átforgatjuk, majd összekeverjük a kész pörkölttel. Lefedve hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

