Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarhonyás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg lapocka
  • 1 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 1 csomag kézi tarhonya
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • ételízesítő

Elkészítése

A hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt húst, és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel, és hagyjuk főni.

Közben a tarhonyát olajon megpirítjuk, és amikor már színt kapott, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük meleg vízzel, letakarjuk, és puhára főzzük.

Amikor a hús és a tarhonya is megfőtt, összekeverjük őket, és forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tarhonyas-hus-2/