Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarhonyás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb (4 főre )
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható )
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál gulyáskrém (vagy piros arany)
  • só
  • 2-3 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 0,5 kg tarhonya
  • zsír (vagy olaj)

Elkészítése

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot pedig kockákra vágjuk. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tarhonya mennyiségének megfelelően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk.

Eközben a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús saját levét el nem főzi. Megszórjuk pirospaprikával, és mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, majd készre pároljuk. Nem baj, ha a pörkölt többször zsírjára pirul.

Tálalás előtt a tarhonyát villával átforgatjuk, majd összekeverjük a kész pörkölttel. Lefedve hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tarhonyas-hus/